Itinerari 50 Trinxeres i búnquers de la Roca Alta

Cartografia (Institut Cartogràfic de Catalunya) full 261-096

Senzilla passejada per la part alta de la Roca Alta per veure el conjunt de trinxeres i búnquers construïts durant l’època de la Guerra Civil.

Inici Anar des de Vilanova de Meià fins a l’Hostal Roig i des d’allí agafar el camí carreter que s’atansa al peu del coll del pas de les Eugues. Pujar fins el pas de les Eugues.

Per tota la zona del pas de les Eugues ja es comencen a veure importants restes de trinxeres, les quals són més evidents en direcció a la Roca Alta. Si es camina a prop del single no es veuen les trinxeres. Però si hom es separa de la punta del single es tornen a veure clarament les trinxeres.

Pujant en direcció al cim de la Roca Alta es troben trinxeres i les restes de dos búnquers. Després de donar voltes pel cim es recula per anar a trobar el graell que es troba entre el cim de la Roca Alta i la propera elevació situada a ponent. Aquest pas es el grau de l’Esmolacalces identificat per una fita. Es un pas que serveix per baixar cap al peu del single. En aquest cas només baixa lleugerament per anar a una cisterna construïda durant la Guerra Civil coneguda com a bassa de Durruti per l’existència d’una inscripció que així ho diu.

Es torna a pujar al graell i es torna a pujar pel llom de la Roca Alta des d’on hi ha una excel·lent vista dels camps de Paús i del pla de la Gallina.

Es segueix pujant fins arribar de nou al cim de la roca Alta des d’on caminant cent metres cap al nord s’arriba a un nou búnquer, el tercer d’aquest indret.  Aquest búnquer té una inscripció amb la data de la seva construcció. Està menys conservat que els dos anteriors. Aquest búnquer té una inscripció amb la data de la seva construcció.

Tornar cap al pas de les Eugues a prop d’aquest es troba una petita cabana de pastor força enrunada construïda a partir de peces dels búnquers d’aquesta zona.

Retornar al punt d’origen baixant al pas de les Eugues i desfent el camí  de pujada.

Fitxa de la gràfica de la ruta: Itinerari 50 Trinxeres i búnquers de la Roca Alta gràfica

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s